Miód lipowy kremowanyNajprawdziwszy miód z naszej pasieki.
Otrzymuje się go poprzez długotrwałe (co najmniej tydzień) mieszanie w urządzeniu do kremowania miodu -  kremownicy.
Kremowanie powoduje utrzymywanie się stanu "smarowalności" niemal do następnego miodobrania.  
               
Miód lipowy kremowany ma barwę jasną mlecznożółtawą. Jego smak jest aksamitny lipowy.  Zapach również jest lipowy.
Problemem może być wygląd miodu: przyniesiony do ciepłego domu  zaczyna tracić jasną barwę na rzecz normalnego koloru miodu lipowego a na powierzchni tworzy się warstwa pysznej pianki miodowej.

Miód lipowy kremowany daje się smarować na pieczywie i jest niezastąpiony na ból gardła, chrypkę i przeziębienie.
 
Kierujemy się zasadą, że nie wszystko co warto, to się opłaca, a nie wszystko co się opłaca, to warto. Stawiamy na jakość, nie oferujemy tzw. mieszanek miodów europejskich, lecz najautentyczniejszy miód prosto z ula, z pasieki na Warmii. Kto zazna smaku naszych prawdziwych, ekologicznie czystych, w 100% autentycznych miodów nektarowych, będzie wracał po kolejne, jak nasi stali klienci.

Zapraszamy do galerii, gdzie prezentujemy zdjęcia pasiek, z których pochodzą miody. 
Miód jest dostępny do wyczerpania zapasów.
ZAPASY WYCZERPANE